sport unitesU Korenici je od 1.9.-10.9. održan projekat Sport Unites na kojem je 40 učesnika/ca iz Hrvatske, Grčke, Crne Gore i Srbije raspravljalo kako sport i rekreacija mogu poslužiti za jačanje LGBTI zajednice. Učesnici/ce na projektima razmjene mladih moraju biti između 13 i 30 godina te ih prate voditelji mladih koji moraju biti stariji od 18. Nositelj projekta je zagrebačka organizacija Platypus, dok su partneri Izađi iz Srbije, Queer Montenegro iz Crne Gore i Thessaloniki Pride iz Grčke. Projekt je financiran od strane Europske Unije putem ERASMUS+ programa za obrazovanje, mlade i sport.

Opširnije...

pride 20172 odlukaInicijalni Odbor jubilarnog Montenegro Prajda poziva lezbejke, gejeve, biseksualne, trans, interpolne i kvir osobe, članove porodica LGBTIQ osoba, prijatelje i podržavaoce naših ljudskih prava da daju svoj doprinos da peta Povorka ponosa koja se održava u Glavnom gradu Podgorici u septembru ove godine bude još snažnija, masovnija, zabavnija i da održava glas svih nas koji činimo zajednicu LGBTIQ osoba, prijatelja/ica, porodica i saveznika/ca.

Opširnije...

konkurs mini grant korigendumU okviru konkursa za dodjelu malih grantova nevladinim organizacijama za podršku organizacijama civilnog društva i jačanje njihovih kapaciteta u zajednici u cilju podizanja svijesti i unapređenja pružanja usluga građanima u području zaštite potrošača, koji je raspisao Centar za monitoring i istraživanje CeMI, u partnerstvu sa Centrom za zaštitu potrošača CEZAP, Crnogorskom LGBTQ asocijacijom Queer Montenegro i Mrežom za afirmaciju evropskih integracionih procesa MAEIP, tekst se mijenja na sljedeći način:

Opširnije...

konkurs mini grantCentar za monitoring i istraživanje CeMI

u partnerstvu sa

Centrom za zaštitu potrošača CEZAP, Crnogorskom LGBTQ asocijacijom
Queer Montenegro i Mrežom za afirmaciju evropskih integracionih procesa MAEIP

u okviru projekta “Unapređenje kapaciteta organizacija civilnog društva i sistema zaštite
potrošača u Crnoj Gori - ZAŠTITI.ME” raspisuju

KONKURS

za dodjelu malih grantova nevladinim organizacijama
za podršku organizacijama civilnog društva i jačanje njihovih kapaciteta u zajednici u cilju
podizanja svijesti i unapređenja pružanja usluga građanima u području zaštite potrošača

Opširnije...