pride 20172 odlukaInicijalni Odbor jubilarnog Montenegro Prajda poziva lezbejke, gejeve, biseksualne, trans, interpolne i kvir osobe, članove porodica LGBTIQ osoba, prijatelje i podržavaoce naših ljudskih prava da daju svoj doprinos da peta Povorka ponosa koja se održava u Glavnom gradu Podgorici u septembru ove godine bude još snažnija, masovnija, zabavnija i da održava glas svih nas koji činimo zajednicu LGBTIQ osoba, prijatelja/ica, porodica i saveznika/ca.

Ukoliko želiš da budeš dio sjajnog tima kreativnih ljudi i daš doprinos petom po redu Montenegro Prajdu, možeš se prijaviti do 10. jula ove godine popunjavanjem prijavnog formulara koji možeš pronaći putem ovog linka.

Za punopravno članstvo u organizacionom Odboru mogu se prijaviti punoljetne osobe koje su spremne da učestvuju u demokratskom procesu odlučivanja, koje znaju i žele raditi u timu, koje žele preuzeti zadatke u skladu sa svojim mogućnostima i koje su te zadatke spremne da odgovorno obavljaju.

Kvir Montenegro i Montenegro Prajd timovi će pročitati sve prijave i javiti se u najkraćem roku nakon završetka roka za prijavu.

Ako želiš da pomogneš, a ne želiš da učestvuješ u Organizacionom odboru Povorke Ponosa LGBTIQ osoba „Montenegro Pride“ i/ili timu Nedjelje ponosa, možeš nam se javiti i kao volonter ili volonterka organizacije Queer Montenegro pomoći kada nam zatreba.

Povorka ponosa LGBTIQ osoba, članova i članica porodica i prijatelja najvažniji je godišnji protest, demonstracija i javni skup koji podiže vidljivost lezbejki, gejeva, biseksualnih, trans, inter i queer osoba u Crnoj Gori.

Tradicionalno i ove godine uz Montenegro Prajd biće organizovana i Nedjelja ponosa koja će sadržati niz kulturnih, edukativnih i zabavnih događaja i biće održana u sedmici prije Povorke.

Organizacioni odbor Montenegro Prajda će i ove godine biti organizovan u timove (tim za temu Povorke, Povorka tim i tim Nedjelje ponosa) koji će na odvojenim i zajedničkim sastancima zajedno stvarati peti jubilarni Montenegro Prajd 2017. i treću Nedjelju ponosa.

Organizacioni odbor Montenegro Prajda se bavi temom Povorke, PR kampanjom: izgledom promo materijala, proglasom, komunikacijom s medijima, vizualom i videom Povorke ponosa 2017, izgledom Povorke: balonima i drugim „prajdovskim ukrasima“ u Povorci.

Tim Nedjelje ponosa se bavi kreiranjem programa Nedjelje ponosa, koordinacijom događaja u Nedjelji ponosa, saradnjom s osobama, inicijativama i organizacijama koje su spremne učestvovati u kreiranju sadržaja.

Organizacioni odbor Montenegro Prajda je otvorena i autonomna volonterska grupa LGBTIQ osoba koje su tu u svoje ime, kao pripadnici ili podržavaoci LGBTIQ zajednice, a koja osmišljava i stvara Povorku ponosa LGBTIQ osoba "Montenegro Pride“.

Organizacija "Queer Montenegro" formalno-pravno, finansijski i logistički podržava organizaciju Montenegro Prajda i zadužena je za osiguravanje poštovanja propisa i uslova za adekvatno i bezbjedno održavanje javnog skupa LGBTIQ osoba Montenegro Prajd.

 

Queer Montenegro

Montenegro Pride