sport unitesU Korenici je od 1.9.-10.9. održan projekat Sport Unites na kojem je 40 učesnika/ca iz Hrvatske, Grčke, Crne Gore i Srbije raspravljalo kako sport i rekreacija mogu poslužiti za jačanje LGBTI zajednice. Nositelj projekta je zagrebačka organizacija Platypus, dok su partneri Izađi iz Srbije, Queer Montenegro iz Crne Gore i Thessaloniti Pride iz Grčke. Projekt je financiran od strane Europske Unije putem ERASMUS+ programa za obrazovanje, mlade i sport.

Publikaciju kreiranu kroz ovaj projekat možete skinuti klikom na link.

Trans PrirucnikOvaj priručnik je nastao s ciljem pružanja informacija o pitanjima važnim za transrodne i rodno varijantne osobe. Namijenjen je kako njima samima, tako i njihovim porodicama, prijateljima_cama, partnerima_kama, i svima koji_e se žele upoznati sa ovom tematikom.

Pred vama je treće, dopunjeno izdanje ovog priručnika, i možete ga skinuti ovdje.

KRDKUoči Transpozijuma IV objavili smo još jedan regionalni konkurs za kratke priče pod nazivom ,,Slavimo svoje različitosti''. Konkurs je namijenjen trans, inter i rodno varijantnim osobama i u publikaciji su 13 pristiglih priča.

Knjigu možete skinuti ovdje.

Queer priceKnjiga ,,Queer priče'' sadrži kratke priče koje su pristigle na konkurs ,,Write queer''. Ova knjiga broji 16 priča autora_ki iz cijelog regiona. Među njima su i pobjedničke priče konkursa ,,Metamorfoza 46xx'' autorke Ane Leković iz Crne Gore, ,,Nesretni život Sofije R'' Lejle Kalamujić iz BiH, kao i ,,Učim psa da se vozi sa mnom na biciklu'' autorke Dragoslave Barzut iz Srbije.

Knjigu možete skinuti ovdje.