Prijavi se za članstvo u Organizacionom odboru petog Montenegro Prajda

pride 20172 odlukaInicijalni Odbor jubilarnog Montenegro Prajda poziva lezbejke, gejeve, biseksualne, trans, interpolne i kvir osobe, članove porodica LGBTIQ osoba, prijatelje i podržavaoce naših ljudskih prava da daju svoj doprinos da peta Povorka ponosa koja se održava u Glavnom gradu Podgorici u septembru ove godine bude još snažnija, masovnija, zabavnija i da održava glas svih nas koji činimo zajednicu LGBTIQ osoba, prijatelja/ica, porodica i saveznika/ca.

Opširnije...

Korigendum konkursa za dodjelu malih grantova nevladinim organizacijama

konkurs mini grant korigendumU okviru konkursa za dodjelu malih grantova nevladinim organizacijama za podršku organizacijama civilnog društva i jačanje njihovih kapaciteta u zajednici u cilju podizanja svijesti i unapređenja pružanja usluga građanima u području zaštite potrošača, koji je raspisao Centar za monitoring i istraživanje CeMI, u partnerstvu sa Centrom za zaštitu potrošača CEZAP, Crnogorskom LGBTQ asocijacijom Queer Montenegro i Mrežom za afirmaciju evropskih integracionih procesa MAEIP, tekst se mijenja na sljedeći način:

Opširnije...

Raspisan konkurs za mini grantove iz oblasti zaštite prava potrošača

konkurs mini grantCentar za monitoring i istraživanje CeMI

u partnerstvu sa

Centrom za zaštitu potrošača CEZAP, Crnogorskom LGBTQ asocijacijom
Queer Montenegro i Mrežom za afirmaciju evropskih integracionih procesa MAEIP

u okviru projekta “Unapređenje kapaciteta organizacija civilnog društva i sistema zaštite
potrošača u Crnoj Gori - ZAŠTITI.ME” raspisuju

KONKURS

za dodjelu malih grantova nevladinim organizacijama
za podršku organizacijama civilnog društva i jačanje njihovih kapaciteta u zajednici u cilju
podizanja svijesti i unapređenja pružanja usluga građanima u području zaštite potrošača

Opširnije...

Svjetski dan zdravlja: „Pričajmo o depresiji!“

pricajmo o depresijiNa današnji dan, 7. Aprila 2017., Svjetska zdravstvena organizacija obilježava Svjetski dan zdravlja, sa ovogodišnjom temom „Pričajmo o depresiji!“. Upravo na današnji dan, smatramo da je neophodno da posebnu pažnju obratimo na grupe koje su naročito pogođene depresijom i njenim posljedicama, kao što su trans, interpolne i rodno varijantne osobe.

Prema podacima SZO, više od 300 miliona ljudi širom svijeta danas živi sa depresijom, što je za 18% više u odnosu na podatke iz 2005. godine. Nedostatak podrške za osobe koje se bore sa mentalnim poteškoćama, zajedno sa strahom od stigme, sprječava mnoge osobe da pristupe adekvatnim zdravstvenim uslugama u cilju poboljšanja kvaliteta života.

Opširnije...