Gradonačelnik i zaposleni u administraciji Glavnog grada Podgorica pozvani na treću Povorku ponosa LGBTIQ osoba i prijatelja “Montenegro Prajd”

stijepovic-na-prajdu“Kvir Montenegro” i organizacionog Odbora treće Povorke ponosa “Montenegro Prajd” pozvali su danas Gradonačelnika Glavnog grada Podgorice Slavoljuba Stijepovića i zaposlene u administraciji Glavnog grada na treću Povorku ponosa LGBTIQ osoba i prijatelja “Montenegro Prajd” koja će biti održana u nedjelju u Podgorici.

Uzeviši u obzir činjenicu da je učešće Gradonačelnika na prošlogodišnjem Montenegro Prajdu prepoznato kao znak podrške svim LGBTIQ osobama koje u našem društvu žive skrivene, u strahu i suočene sa konstantnim ugrožavanjem prava na slobodan život, Organizacioni odbor Montenegro Prajda očekuje da će Gradonačelnik, ali i zaposleni u administraciji Glavnog grada, svojim prisustvom Povorci pokazati da Glavni grad kontinuirano, direktno i jednako brine o svim građanima i građankama, te da postoji spremnost iskazivanja direktne podrške LGBTIQ osobama u Glavnom gradu i u Crnoj Gori i onda kada ta podrška ne donosi poene na dnevno-političkoj osnovi.

Treći Montenegro Prajd biće održan u Podgorici u nedjelju 13. decembra ove godine. Vrijeme početka okupljanja i ulazak učesnika/ca je 10:30 sati, dok će samo okupljanje trajati do 13:30 sati.

Tačka ulaska na lokaciju održavanja Povorke biće ista kao i tokom prethodne dvije godine i nalaziće se neposredno pored hotela “M Nikić” u ulici Kralja Nikole.

Nakon okupljanja učesnika/ca Povorke na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, u blizini zgrade Pošte Crne Gore, sama Povorka planirano je da krene od lokacije preko puta zgrade Skupštine Crne Gore, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, nakon čega će skrenuti desno u ulicu Stanka Dragojevića i proći pored Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, zgrade Vlade Crne Gore i Crnogorskog narodnog pozorišta, nakon čega će skrenuti u Bokešku ulicu, iz te ulice skrenuti desno i nastaviti Njegoševom ulicom pored spomenika Marku Miljanovu i zgrade Opštine Podgorica, nakon čega će mirna šetnja biti završena na Trgu Republike, između zgrade biblioteke “Radosav Ljumović” i buduće zgrade Opštine Podgorica.

Dobrodošli na Prajd!