Nedjelja ponosa – Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava

stories-of-our-lives-kenya-documentary-film-lgbti

Panel diskusija
„Istorija života LGBTIQ na EX YU prostorima“

Projekcija filma o životima LGBTIQ osoba u Keniji
„Priče naših života“

U okviru Nedjelje ponosa LGBTIQ osoba, a u susret trećem Montenegro Prajdu, organizacija Kvir Montenegro i Montenegro Prajd, u saradnji sa Zagreb Prajdom i Ambasadom Kraljevine Holandije, sjutra će obilježiti Međunarodni dan ljudskih prava organizovanjem panel diskusije „Istorija života LGBTIQ na EX YU prostorima“ i premijernom projekcijom međunarodno nagrađivanog filma o životima LGBTIQ osoba u Keniji „Priče naših života“.

Panel diskusija će početi u 19:00 sati. Na panelu će govoriti Franko Dota iz organizacije Zagreb Prajd koji će predstaviti istorijat žiovta LGBT osoba na EX YU prostorima i Danijel Kalezić iz orgnaizacije Kvir Montenegro koji će govoriti o uticaju EU integracija na proces prepoznavanja i poštovanja ljudskih prava LGBTIQ osoba u Crnoj Gori.

Nakon panel diskusije, premijerno će biti prikazan film o životima LGBTIQ osoba u Keniji „Priče naših života“ koji je bio dio zvanične selekcije 65 Berlinskog filmskog festivala, gdje je i osvojio nagradu žirija, a dio je selekcije Međunarodnog festivala filma o ljudskim pravima „Movies that matters“.

Trejler filma možete pronaći na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=KxDr1ue-lHc