Četvrti Montenegro Prajd 17. decembra u Podgorici

pride 201666Četvrta Povorka ponosa LGBTIQ osoba „Montenegro Prajd“ biće održana 17. decembra u Podgorici, odlučio je Organizacioni odbor ovog najvećeg centralnog događaja koji podiže vidljivost lezbejki, gejeva, biseksualnih, transrodnih, interseksualnih i kvir osoba.

U susret Povorci ponosa biće organizovana i manifestacija „Nedjelja ponosa“, koja podrazumijeva niz kulturnih, edukativnih i zabavnih programa, promociju crnogorskih i inostranih autora.

Organizacioni odbor četvrtog Montenegro Prajda osmislio je manifestaciju „Nedjelja ponosa“ u maniru savremenih i modernih načina promovisanja kvir kulture i umjetnosti uopšte, a koji su prije svega u službi građana i građanki Podgorice i Crne Gore.

U okviru „Nedjelje ponosa“ biće organizovan niz manifestacija od književnih, muzičkih, dječijih, fimskih, polemičkih i analitičkih.

Kvir Montenegro i Montenegro Prajd ugostiće relevantne umjetnike i umjetnice iz ovih oblasti, promovisaće crnogorske autore i autorke, predstaviti inostrane, i animirati što više prostora u samom gradu.

Organizacioni odbor će, više detalja o samoj Povorci i Nedjelji ponosa, saopštiti tokom naredne sedmice.

 

Kvir Montenegro
Montenegro Prajd