Slavimo svoje raznolikosti: Regionalni konkurs za ličnu priču za trans, inter i rodno varijantne osobe

2016 najava za licne price

Ako si trans, inter ili rodno varijantna osoba iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine ili Hrvatske, i želiš podijeliti svoju priču i na taj način dati svoj doprinos vidljivosti trans, inter i rodno varijantnih osoba u našem regionu - evo prave prilike za to! Kvir Montenegro prikuplja priče TIRV osoba iz regiona koje ćemo skupiti u jednu divnu knjižicu. Sve što treba da uradiš jeste da napišeš svoju priču, a mi ti dajemo neke teme koje želimo da imaš na umu prilikom pisanja:

- Ispričaj nam kako je tekao tvoj put otkrivanja svog identiteta sebi i svojoj okolini
- Izdvoji najupečatljiviju jednu ili nekoliko situacija sa kojima si se suočio_la tokom svog autovanja
- Opiši da li si se susretao_la sa nekim poteškoćama tokom svog autovanja
- Opiši kako vidiš svoj identitet i šta on za tebe znači
- Opiši sebe kao osobu, svoja interesovanja i osobine koje izdvajaš
- Pošalji poruku osobama koje se nalaze u sličnoj situaciji kao ti, koja može pomoći osnaženju tih osoba i prevazilaženju situacija sa kojima si se ti susretao_la

Znaj da imaš potpunu slobodu da napišeš svoju priču onako kako smatraš da treba i daš joj naslov koji će najbolje oslikavati njenu suštinu! Molimo te da tekst ne bude duži od dvije strane, kako bi svi_e imali_e priliku da opišu svoju priču jednako.

Pošalji svoju priču najkasnije do 25.2.2017. na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.. Tekst možeš potpisati svojim punim imenom ako želiš, kao i pseudonimom.
Javi nam se, čekamo tvoju priču!

Kvir Montenegro vrši selekciju objavljenih priča, te zadržava autorska prava za dalje objavljivanje i korišćenje priča, te slanje priča na konkurs podrazumijeva da su autori_ke prihvatili uslove učešća. Potrudićemo se da priče koje se ne budu našle u publikaciji, budu objavljene online, tako da svačija priča bude podijeljena! Konkurs se realizuje u okviru projekta "Izgradnja trans zajednice u Crnoj Gori" podržanog od strane ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici.