novineU susret regionalnom događaju koji okuplja trans, inter i rodno varijantne osobe „Transpozijumu IV“ , LGBTIQ Asocijacija „Queer Montenegro“ organizovaće trening za novinare_ke “Medijsko izvještavanje o ljudskim pravima transrodnih, rodno varijantnih i interpolnih osoba”, koji će biti održan 20. marta 2017. Godine u PR centru.

Trening je namijenjen novinarima_kama svih medija koji u okviru svojih redakcija izvještavaju o ljudskim pravima, novinarima_kama angažovanim u nevladinim organizacijama koje se bave ljudskim pravima, kao i studentima_kinjama završnih godina studijskog smjera Novinarstvo koji imaju afirnitete da izvještavaju o ljudskim pravima u Crnoj Gori, sa ciljem da se primjerima dobre prakse unaprijedi izvještavanje o transrodnim, rodno varijantnim i interpolnim osobama i u perspektivi otvore teme koje su od značaja za unapređenje kvaliteta života trans, inter i rodno varijantnih osoba u Crnoj Gori.

Uzimajući u obzir značaj trenutka, a to je organizovanje „Transpozijuma IV“ od 23. do 26. marta u Podgorici, izvještavanje o pravima manjina, kao i o ljudskim pravima TIRV osoba, na profesionalan i etički način značajna je tema, jer mediji predstavljaju moćan instrument kojim se može vršiti uticaj na stavove i ponašanje građanki_a, a samim tim i na kvalitet života trans osoba.

Za prijave potrebno je dostaviti ime i prezime novinara_ke i kontakt mail kako bismo im poslali agendu treninga na e mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Jovan Ulićević

Koordinator programa za zaštitu i promociju ljudskih prava trans osoba
LGBTIQ Asocijacija „Queer Montenegro“