Kvir Montenegro osnovala grupu podrške za roditelje LGBT osoba

proud of gay sonU okviru Crnogorske LGBTIQ Asocijacije "Kvir Montenegro" danas počinje sa radom grupa "PFLAG Montenegro" koju čine roditelji, porodice i prijatelji lezbejki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba koji su posvećeni unapređenju njihovog položaja i društvenog prihvatanja.

Saznanje da imamo djecu drugačije seksualne orijentacije od heteroseksualne, za većinu nas roditelja iskustvo je koje mijenja naš život. Iz tog razloga "PFLEG Montenegro" pruža podršku roditeljima i porodicama LGBT osoba, putem pojedinačnih i grupnih razgovora, u cilju što lakšeg prihvatanja i prevazilažnja prepreka nastalih usljed terta društvenog nerazumijevanja različitosti.

Od danas, roditelji LGBT osoba imaju priliku da dobiju direktnu podršku i obrate se "PFLAG Montenegro" grupi i putem komunikacije sa nama, roditeljima čija su djeca takođe lezbejke, gejevi, biseksualne ili transrodne osobe, nađu najbolji način za rješavanje svih nedoumica u vezi sa prihvatanjem seksualne orijentacije i rodnog identiteta svoje djece.

Pozivamo sve roditelje LGBT osoba da nam se obrate telefonskim putem na broj: 067/532-036. Telefonska linija otvorena je svakim radnim danom i subotom od 16:00 do 20:00 sati.

Pored grupe podrške transrodnim osobama koja je uspostavljena ove godine i zasada okuplja pet trans* osoba na redovnim nedjeljnim sastancima, "PFLAG Montenegro" je druga grupa koju je "Kvir Montenegro" osnovala ove godine sa ciljem pružanja psiho-socijalne podrške LGBT osobama, članovima njihovih porodica i prijatelja.

PFLAG Montenegro
Kvir Montenegro