Saopštenje povodom datuma održavanja Montenegro Pride-a

flagsPovodom pojačanog interesovanja javnosti u vezi sa preklapanjem datuma održavanja Podgoričkog maratona i Montenegro Prajda, Kvir Montenegro i Montenegro Prajd obavještavaju javnost da postoji puna volja za saradnjom kako bi se pronašlo najbolje rješenje za nesmetano i mirno održavanje ovih manifestacija.

Tokom konsultacija sa Upravom policije Crne Gore u vezi sa određivanjem datuma održavanja Montenegro Prajda termini zakazanih i najavljenih sportskih događanja bili su važan faktor u vezi sa odlukom o konačnom datumu.

S obzirom na to da je došlo do previda činjenice da se Podgorički maraton održava istog datuma za koji je planiran i Montenegro Prajd, te da mi kao organizatori nijesmo raspolagali ovom informacijom, organizacioni odbor Montenegro Prajda izražava puno razumijevanje o značaju Podgoričkog maratona kao jedne od najvećih sportskih manifestacija koje se organizuju u našoj zemlji. U skladu sa tim, mi ćemo se sa naše strane potruditi da se dođe do rješenja koje će omogućiti nesmetano i mirno održavanje maratona i Prajda.

Pohvalna je volja za pronalaženjem rješenja za prevazilaženje nastale situacije koja je evidenta kod svih strana koje su uključene u organizaciju ovih događaja. Smatramo da nastala situacija, iako je javnost mogla shvatiti kao problem, zapravo predstavlja još jedan od pokazatelja da se nesporazumi mogu prevazići dijalogom na kvalitetan način i zadovoljenjem potreba svih strana, ukoliko postoji međusobno razumijevanje.
​​
Odluka o najboljem rješenju, koje može podrazumijevati i promjenu datuma održavanja Montenegro Prajda, biće donijeta sljedeće nedjelje i odmah po donošenju javno saopštena.

Kvir Montenegro
Montenegro Pride