Sastanak sa Izvršnom direktoricom ILGA – Europe

evelyne-paradis-coverPredstavnici/e NVO Juventas i Crnogorske LGBTIQ Asocijacije „Kvir Montenegro“ sastali su se u Podgorici sa Evelyne Paradis izvršnom direktoricom evropskog krila Internacionalne asocijacije lezbejki, gej, biseksualnih i tans* osoba ILGA –Europe.

Gospođa Paradis je sa predstavnicima Juventasa i Kvir Montenegra razgovarala o društvenom položaju LGBT osoba u Crnoj Gori, trenutnim problemima sa kojima se susrijeću, implementaciji Strategije za unapređenje kvaliteta života LGBT osoba, IDAHO konferenciji održanoj u Budvi, kao i o planovima aktivnosti koje će Juventasa i Kvir Montenegro realizovati tokom sljedećih godinu dana.

Posebna pažnja tokom sastanka posvećena je i organizaciji treće Povorke Ponosa LGBT osoba „Montenegro Prajd“ koju će Kvir Montenegro organizovati u oktobru ove godine, kao i problemu održivosti servisa koje nevladine organizacije pružaju LGBT osobama, a koji su ugroženi zbog izostanka interesovanja države da pomogne njihovom daljem implementiranju kroz konkretnu podršku.

Gospođa Paradis je ohrabrila dalji nastavak aktivnosti na poboljšanju položaja LGBT osoba u Crnoj Gori koje Juventas i Kvir Montenegro implementiraju i izrazila zadovoljstvo što je LGBT pokret u Crnoj Gori sve vidljiviji i uspješnjiji u svojim naporima da dosegne punu društvenu jednakost.

Juventas
Kvir Montenegro