Zenka pozvan na četvrti Montenegro Prajd

Montenegro Pride 2016 podrska porodicna vrijednostOrganizacioni odbor četvrtog Montenegro prajda i organizacija Kvir Montenegro pozvali su danas novoizabranog ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenku da učestvuje na predstojećoj Povorci ponosa.

“Vjerujemo da će Vaš angažman tokom nedavnog početog mandata biti obilježen Vašom punom i direktnom podrškom našim ljudskim pravima, te usvajanjem zakonskih rješenja koje će u značajnoj mjeri podići nivo naše jednakosti u pravnom okviru Crne Gore, te profesionalno obavljan slijedeći primjere ministara iz razvijenih zemalja sa dugom tradicijom demokratije.

U ime Crnogorske LGBTIQ Asocijacije ,,Kvir Montenegro” i Organizacionog odbora Montenegro Prajda, ovom prilikom Vas pozivamo na četvrtu Povorku ponosa LGBTIQ osoba ,,Montenegro Prajd” koja će biti održana u subotu 17. decembra 2016. godine u Podgorici.” stoji u danas upućenom pozivu ministru Zenki.

U skladu sa odlukom Organizacionog odbora, novoizabranom ministru upućen je i poziv da se pozdravnim govorom obrati učesnicama i učesnicima četvrtog Montenegro Prajda.

Kvir Montenegro
Montenegro Prajd