Datum kreiranja: ponedjeljak, 12 decembar 2016 14:31

prajd zenka 2016Iako su organizatori četvrtog Montenegro prajda i organizacija Kvir Montenegro pozvali ministra za ljudska i manjinska prava Mehemta Zenku da učestvuje na Povorci ponosa koja se 17. decembra održava u Podgorici, i dalje je neizvjesno da li će ministar to prihvatiti.

Ministarstvo će sigurno poslati predstavnika na paradu 17. decembra, ali, prema saznanjima, CdM-a, ministar se još “lomi”.

Kako je naveo naš izvor iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava, ministar je spreman da se “žrtvuje” i ode na prajd ako to Vlada bude zahtijevala od njega.

Glavni problem je što bi ministar Zenka bio prvi albanski političar koji učestvuje na prajdu, a ne zna se kako bi se to odrazilo na njegov rejting među albanskim stanovništvom. Zato se još ‘lomi’, ali ako bude morao učestvovaće na prajdu, sada je sve na Vladi”, navodi naš izvor.

Ferhat DinošaPodsjećamo da je nekadašnji ministar za ljudska i manjinska prava Ferhat Dinoša bio protiv protiv održavanja Parade ponosa 2011. godine u Podorici. Tada je Dinoša odbio da bude predsjednik njenog Organizacionog odbora, što mu je ponudio inicijativni odbor prve LGBT organizacije u Crnoj Gori, Forum progres.

Kada se to uzme u obzir Zenka se nalazi u veoma delikatnoj situaciji, jer ako se pojavi na prajdu biće prvi albanski političar koji je javno podržao tu manifestaciju.

U narednih nekoliko dana ostaje da se vidi na koju će stranu ministar “prelomiti”.

 

Izvor: CDM