Kalezić: Žao mi je što ministar za ljudska prava daje izjave koje mogu da ohrabre nasilnike

suad-numanovic-Državne institucije i civilni sektor treba da se usmjere na realizaciju Akcionih planova i Strategije za unaprjeđenje kvaliteta života LGBT osoba, a ne Povorke ponosa, kazao je Pobjedi ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović.

U Crnoj Gori su prošle godine održane dvije parade i obije su imale podršku države kroz učešće vladinih zvaničnika i obezbjeđenje policije.

''Mislim da imamo preča posla u smislu naših, evropskih i evroatlatskih integracija. Svaka destabilizacija, nemir i ružna slika naše države prema EU i potencijalnim investitorima, bila bi minus za državu i sve njene građane.

Zato nam nijesu potrebni bilo kakvi skupovi koji će slati negativnu sliku, koja bi mogla da znači političku ili bilo kakvu drugu nestabilnost naše zemlje. Nemamo više vremena za gubljenje i svi zajedno moramo da pošaljemo poruku političke i ekonomske stabilnosti koja će značiti naš brži put ka evropskim i evroatlantskim integracijama'', – kazao je Numanović.

Danijel Kalezić iz Kvir Montenegra kaže za naš radio da izjava Numanovića nije na mjestu:

''Žao mi je što ministar za ljudska i manjinska prava daje izjavu koja je suprotna ljudskim pravima i koja na neki način može i da ohrabri nasilnike. Očekujem da ministar promijeni stav i da radi svoj posao a to je da štiti ljudska prava a ne da daje izjave koje su suprotne ljudskim pravima.''

Izjava Numanovića neće obeshrabriti LGBT osobe,poručuje Kalezić:

''LGBT osobe žele prajd i rade na organizaciji, tako da, što se nas tiče prajda će biti. Ukoliko država da drugačiji odgovor od onog koji je dala prošle godine i to dva puta, onda će nažalost, sve što rade i strategijom i sva njihova ostala zalaganja pasti u vodu i poslati lošu sliku o Crnoj Gori. ''

LGBT sobe nikad neće organizovati prajd da bi poslali dobru ili lošu sliku van granica naše zemlje, već,kako keže Kalezić, prajd organizuju zbog osoba kojih se to lično tiče-LGBT populacije u našoj zemlji.