Sport Unites

sport unitesU Korenici je od 1.9.-10.9. održan projekat Sport Unites na kojem je 40 učesnika/ca iz Hrvatske, Grčke, Crne Gore i Srbije raspravljalo kako sport i rekreacija mogu poslužiti za jačanje LGBTI zajednice. Nositelj projekta je zagrebačka organizacija Platypus, dok su partneri Izađi iz Srbije, Queer Montenegro iz Crne Gore i Thessaloniti Pride iz Grčke. Projekt je financiran od strane Europske Unije putem ERASMUS+ programa za obrazovanje, mlade i sport.

Publikaciju kreiranu kroz ovaj projekat možete skinuti klikom na link.

Rod, pol i okviri

Trans PrirucnikOvaj priručnik je nastao s ciljem pružanja informacija o pitanjima važnim za transrodne i rodno varijantne osobe. Namijenjen je kako njima samima, tako i njihovim porodicama, prijateljima_cama, partnerima_kama, i svima koji_e se žele upoznati sa ovom tematikom.

Pred vama je treće, dopunjeno izdanje ovog priručnika, i možete ga skinuti ovdje.

Kad riječi dobiju krila

KRDKUoči Transpozijuma IV objavili smo još jedan regionalni konkurs za kratke priče pod nazivom ,,Slavimo svoje različitosti''. Konkurs je namijenjen trans, inter i rodno varijantnim osobama i u publikaciji su 13 pristiglih priča.

Knjigu možete skinuti ovdje.

Queer priče

Queer priceKnjiga ,,Queer priče'' sadrži kratke priče koje su pristigle na konkurs ,,Write queer''. Ova knjiga broji 16 priča autora_ki iz cijelog regiona. Među njima su i pobjedničke priče konkursa ,,Metamorfoza 46xx'' autorke Ane Leković iz Crne Gore, ,,Nesretni život Sofije R'' Lejle Kalamujić iz BiH, kao i ,,Učim psa da se vozi sa mnom na biciklu'' autorke Dragoslave Barzut iz Srbije.

Knjigu možete skinuti ovdje.